HjemOpskrifterGrillet laks med citronpeber, tomatsalat og grillet squash

Grillet laks med citronpeber, tomatsalat og grillet squash

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g laksefileter
  • 2 tsk citronpeber
  • 1 tsk havsalt
tomatsalat:
  • 250 g cherrytomater
  • 300 g grillede grønne asparges i små stykker
let syltede salatløg:
  • 2 salatløg i tynde både
  • 3 spsk lys eddike
  • 2 spsk sukker
  • 0.5 tsk salt
  • friskkværnet peber
olie eddike dressing:
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk rapsolie
  • 0.5 spsk sukker
  • salt og sort peber
grillede squash:
  • 1 grøn squash i skiver
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til syltede salatløg: bland eddike, sukker, salt og kværnet peber sammen i en skål.

  • 2.
    Kom salatløg i eddikeblandingen og lad det marinere i 15 min.

  • 3.
    Lagen sigtes fra og kasseres.

  • 4.
    Vend salatløg sammen med halve cherry tomater og grillede asparges.

  • 5.
    Ryst olie/eddike dressingen sammen i et glas.

  • 6.
    Vend dressingen i tomatsalaten.

  • 7.
    Drys laksefilet med citronpeber og salt.

  • 8.
    Lad det stå og trække i 15 min.

  • 9.
    Grilles i ovn eller ved indirekte varme i 12-16 min. alt afhængig af varmen og tykkelse på laksefileten.

  • 10.
    Squashskiverne grilles og krydres med salt og peber.

  • 11.
    Server den grillede varme laks på et fad eller skærebræt med tomatsalat i skål og grillede skiver af squash.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6891 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
551 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 27.1 %8.8 g
Kulhydrat: 11.9 %3.9 g
Fedt: 61 %9.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;