HjemOpskrifterKanel-æblestænger

Kanel-æblestænger

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 150 g bagemargarine
  • 300 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 2 spsk koldt vand
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1.5 tsk kartoffelmel
  • 80 g bagemargarine (blød)
  • 3 æbler
Pynt:
  • 1 sammenpisket æg
  • hakket mandel
  • perlesukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fyld: Begynd med at rive æbler og marcipan på et råkostjern og bland det sammen.

  • 2.
    Remonce: Rør sukker, kanel og kartoffelmel sammen med AMA Bagning til remonce.

  • 3.
    Rør gæren ud i vandet, tilsæt æg, margarine, sukker og mel.

  • 4.
    Ælt sammen til en smidig dej.

  • 5.
    Rul dejen ud i to aflange stykker (ca. 34x18 cm) og fordel først remonce og derefter æble-marcipan blandingen midt på dejen, og fold dejen sammen om fyldet.

  • 6.
    Tryk kanelstængerne lidt flade.

  • 7.
    Læg stængerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir (smør evt. papiret med AMA) Pensl med æg, og drys hakkede mandler og perlesukker på.

  • 8.
    Sæt kanelstængerne til hævning tildækket mindst 1 time i køleskab (gerne mere – evt. til dagen efter) Bages ca. 30 min. ved 200 grader. (alm. ovn).

  • 9.
    Afkøl på bagerist.

  • 10.
    Tip: Dejen kan også formes til en julekringle i stedet for to stænger. Kanelstængerne kan fryses, rå eller færdigbagte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12922 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1207 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 5.2 %3.7 g
Kulhydrat: 38.9 %27.6 g
Fedt: 55.9 %18.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;