Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Langtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter
Langtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1.4 kg oksetykkamme
salt og sort peber
50 g smør
2 løg skåret i både
0.5 liter æblejuice
1 flaske porter
0.5 dl rødvinseddike
2 fed hvidløg
8 timianblade
Maizena majsstivelse jævner
bagte rodfrugter:
1 kg skrællede rodfrugt skåret i stave, fx gulerødder, rødbeder og pastinak
0.5 dl olivenolie
0.5 dl hvid balsamicoeddike
1 spsk frisk rosmarin
salt og friskkværnet peber
tilbehør:
300 g groft brød eller kartoffelmos
SÅDAN GØR DU
1.
Forvarm ovnen til 150 grader.
2.
Lad smørret brune ved høj varme på en pande.
3.
Brun kødet grundigt på alle sider og drys med salt og peber.
4.
Tilsæt løg, æblejuice, øl og eddike på panden og kog op.
5.
Hæld kød og væde i en bradepande og dæk den med sølvfolie.
6.
Lad grydestegen simre ved 150 grader i cirka 3 timer, eller til kødet er mørt – vend kødet én gang undervejs.
7.
Tag kødet op, og hold det lunt tildækket.
8.
Sigt skyen fra og kog den kraftigt ind til cirka halvdelen er tilbage.
9.
Jævn skyen med Maizena og smag til med salt og peber.
10.
Stil ovnen på 200 grader.
11.
Bland rodfrugter med olivenolie, balsamico, rosmarin samt salt og peber.
12.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter til de er møre.
13.
Server de bagte rodfrugter med skiver af oksegrydesteg og skysauce.
Grøntsager
Okse
Gryderet
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22302 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
570 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.7 g
Protein:
24.9 %
8.4 g
Kulhydrat:
25.3 %
8.5 g
Fedt:
47.9 %
7.4 g
Alkohol:
1.9 %
0.4 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;