HjemOpskrifterLangtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter

Langtidsstegt oksegrydesteg i øl med bagte rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.4 kg oksetykkamme
  • salt og sort peber
  • 50 g smør
  • 2 løg skåret i både
  • 0.5 liter æblejuice
  • 1 flaske porter
  • 0.5 dl rødvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • 8 timianblade
  • Maizena majsstivelse jævner
    bagte rodfrugter:
    • 1 kg skrællede rodfrugt skåret i stave, fx gulerødder, rødbeder og pastinak
    • 0.5 dl olivenolie
    • 0.5 dl hvid balsamicoeddike
    • 1 spsk frisk rosmarin
    • salt og friskkværnet peber
      tilbehør:
      • 300 g groft brød eller kartoffelmos

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Forvarm ovnen til 150 grader.

      • 2.
        Lad smørret brune ved høj varme på en pande.

      • 3.
        Brun kødet grundigt på alle sider og drys med salt og peber.

      • 4.
        Tilsæt løg, æblejuice, øl og eddike på panden og kog op.

      • 5.
        Hæld kød og væde i en bradepande og dæk den med sølvfolie.

      • 6.
        Lad grydestegen simre ved 150 grader i cirka 3 timer, eller til kødet er mørt – vend kødet én gang undervejs.

      • 7.
        Tag kødet op, og hold det lunt tildækket.

      • 8.
        Sigt skyen fra og kog den kraftigt ind til cirka halvdelen er tilbage.

      • 9.
        Jævn skyen med Maizena og smag til med salt og peber.

      • 10.
        Stil ovnen på 200 grader.

      • 11.
        Bland rodfrugter med olivenolie, balsamico, rosmarin samt salt og peber.

      • 12.
        Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter til de er møre.

      • 13.
        Server de bagte rodfrugter med skiver af oksegrydesteg og skysauce.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      22302 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      570 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.7 g
      Protein: 24.9 %8.4 g
      Kulhydrat: 25.3 %8.5 g
      Fedt: 47.9 %7.4 g
      Alkohol: 1.9 %0.4 g
      ;