HjemOpskrifterRødspættefileter med ovnbagte rodfrugter og gremolata

Rødspættefileter med ovnbagte rodfrugter og gremolata

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl hakkede krydderurter: kruspersille, basillikum, timian
  • 500 g rødspættefileter
  • 50 g fint revet parmesanost
  • salt & friskkværnet peber
ovnbagte rodfrugter
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 275 g pastinakker i mindre stykker
  • 275 g rødbeder i mindre stykker
  • 275 g gulerødder i mindre stykker
  • salt & sort peber
gremolata
  • 1 dl hakket kruspersille
  • 1 knust fed hvidløg
  • skal af 1 citron (usprøjtet)
  • tilbehør: 500 g stegte ris med safran

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fjern skindet af rødspættefileterne, placer dem på et skærebræt med filetsiden nederst.

  • 2.
    Krydr med hakkede krydderurter, revet parmesanost, salt og peber.

  • 3.
    Rulles sammen hoved mod hale og kommes i et ovnfast fad.

  • 4.
    Kom lidt vand i bunden.

  • 5.
    Fisken skal have ca. 10-13 min i en forvarmet ovn ved 200 grader.

  • 6.
    Sauterede rodfrugter: Varm olivenolie og smør op i et ovnfast fad i 5 min.

  • 7.
    Kom rodfrugter i fadet og stil det i ovnen ved 200 grader i 25 min. før fisken.

  • 8.
    Kom fisken i eget fad i ovnen, samtidig med rodfrugterne i ydermere 15 min.

  • 9.
    Rodfrugterne vendes rundt i smør og olieblandingen.

  • 10.
    Inden servering drysses grøntsager med gremolata.

  • 11.
    Server med de lune rødspætteruller og stegte ris.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14673 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
700 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 24.6 %10.1 g
Kulhydrat: 55.3 %22.8 g
Fedt: 20.1 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;